خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





پیک بهداشتی الکترونیکی شماره 10 - مصرف سولفات دوسود در جیره مرغ گوشتی

    پیک بهداشتی الکترونیکی شماره10- اختصاصی مرکز دامپزشکی پارسیان زواره

    بررسی امکان استفاده از سولفات سدیم به عنوان یکی از منابع تأمین‌کننده گوگرد در تغذیه جوجه‌های گوشتی

     

    چربی‌ها و روغنها بدلیل انرژی بالایی که تأمین می‌کنند و برخی اثرات تغذیه‌ای دیگر مانند اثر کالری اضافی و تأمین اسیدهای چرب ضروری در خوراک جوجه‌های گوشتی حائز اهمیت می‌باشند. اما یکی از مشکلات مصرف چربی در جیره جوجه‌های گوشتی هضم ناکافی آنها بخصوص در سنین پائین است که از میزان ناکافی صفرای تولیدی در این سنین ناشی می‌گردد. آندرسون و همکاران (۱۹۷۳) مشاهده کردند که افزودن تائورین به جیره جوجه‌های گوشتی که کمبود اسیدهای آمینه گوگرددار دارند عملکرد را بهبود بخشید. و از آنجائیکه سولفات معدنی در تولید صفرا نقش دارد، می‌توان نتیجه گرفت که افزودن گوگرد به جیره ممکن است از هضم ناقص چربیها جلوگیری بعمل آورد و مهمترین منبع گوگرد جیره که اسیدهای آمینه گوگرددار متیونین و سیستین می‌باشند از خطر تخریب حفظ شوند. از آنجائیکه جایگزینی گوگرد معدنی با متیونین اثرات اقتصادی مفیدی دارد لذا در این آزمایش استفاده از سولفات سدیم در زمانی که بدن طیور به گوگرد بیشتری نیاز دارد (وجود چربی در جیره) مورد مطالعه قرار گرفته است.
    به منظور مطالعه امکان استفاده از سولفات معدنی بعنوان یکی از منابع تأمین‌کننده گوگرد در جیره مرغهای گوشتی، دو سطح متیونین (۸۰ و ۱۰۰ توصیه NRC) به همراه دو سطح چربی (۰ ، ۵%) و دو سطح سولفات سدیم (۰ ،۱/۰%) آزمایشی در غالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل (۲*۲*۲) با ۳ تکرار و ۴۸۰ جوجه از سویه آرین به اجراء درآمد و صفات عملکردی شامل وزن زنده، خوراک مصرفی ضریب تبدیل و قابلیت زنده مانی به همراه برخی صفات لاشه مانند راندمان لاشه چربی بطنی وزن کبد و صفرا و درصد چربی کبد و کل لاشه و درصد پروتئین کل لاشه و سدیم و تری گلیسرید خون مورد مطالعه قرار گرفت. جیره‌های غذایی از لحاظ انرژی قابل متابولیسم، پروتئین خام، کلسیم و فسفر یکسان بودند و از هفته دوم بطور آزاد دراختیار جوجه‌ها قرار داشتند. نتایج نشان دادند که کاهش سطح متیونین جیره خصوصاً در دوره رشد جوجه‌ها باعث کاهش وزن معنی‌دار می‌گردد.
    بالعکس مصرف چربی باعث افزایش معنی‌دار مصرف خوراک، افزایش وزن و قابلیت زنده مانی گله می‌شود. اضافه‌کردن چربی در زمانی که متیونین جیره هم در سطح پائین‌تری باشد افزایش وزن معنی‌داری را سبب می‌گردد همینطور مصرف خوراک و ضریب تبدیل را بهبود می‌دهد. درخصوص صفات لاشه کاهش سطح متیونین باعث کاهش ماده خشک کل بدن و کل لاشه می‌شود افزایش چربی جیره باعث کاهش درصد وزنی کبد و کاهش میزان چربی کبدی گردید و سولفات سدیم هم تنها باعث افزایش معنی‌دار میزان صفرا گردید میزان تری گلیسرید خون با افزایش چربی در بدن در سطح ۱۰۰ متیونین کاهش معنی‌دار نشان می‌دهد. تاثیر متقابل چربی و سولفات سدیم بر افزایش وزن روزانه و مصرف خوراک معنی‌دار است و اثر متقابل بین تمامی تیمارها نشان می‌دهد که در سطح ۸۰% متیونین و ۵% چربی و ۱/۰% سولفات بیشترین وزن و افزایش وزن روزانه دیده شد. بطورکلی نتایج نشان دادند که در زمانی که چربی در جیره وارد می‌شود گوگرد معدنی باعث افزایش وزن و بهبود عملکرد می‌گردد خصوصاً در زمانی که جیره از لحاظ متیونین که مهمترین منبع گوگرد جیره است کمبود داشته باشد.
     
    درمانگاه دامپزشکی و مرکز انحصاری توزیع بهترین انواع واکسنهای دام و طیور در خدمت صنعت دام و طیور کشور.

    این مطلب تا کنون 10 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : چربی ,جیره ,متیونین ,افزایش ,گوگرد ,سولفات ,سولفات سدیم ,جوجه‌های گوشتی ,باعث کاهش ,باعث افزایش ,نتایج نشان ,باعث افزایش معنی‌دار ,اسیدهای آمینه گوگرددار ,جیره جوجه‌های گوشتی ,منابع تأمین‌کننده گوگرد ,
    پیک بهداشتی الکترونیکی شماره 10 - مصرف سولفات دوسود در جیره مرغ گوشتی

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده

تگ های برتر